Biznes bez granic - Izrael bez tajemnic

2022-06-13

Z inicjatywy Loży Warszawskiej BCC odbyło się spotkanie z cyklu „Biznes bez granic” - „Izrael bez tajemnic”. W spotkaniu uczestniczyli Jego Ekscelencja Ambasador Izraela Yacov Livne oraz Attache ds. Ekonomii Sarah Ann Madi. Biznes izraelski reprezentował Efi Ben Artzy.

Uczestnicy spotkania rozmawiali o kulturze, wspólnych korzeniach oraz warunkach i możliwościach biznesowych współpracy polsko-izraelskiej. Poznaliśmy kluczowe dane ekonomiczne dotyczące Izraela, osiągnięcia w zakresie innowacji i technologii oraz dane o wymianie handlowej. Największe możliwości współpracy występują w branżach m.in. handlu maszynami i urządzeniami, IT (software), chemicznej i tworzyw sztucznych oraz farmaceutycznej. Zarówno Ambasador, jak i Attache wyrazili chęć i gotowość wsparcia działań Business Centre Club mających na celu poszerzanie świadomości i ułatwiania nawiązywania relacji pomiędzy firmami polskimi i izraelskimi.

Departament Handlowy Ambasady Izraela, pomaga m.in. w nawiązaniu współpracy handlowej pomiędzy polskimi i izraelskimi firmami, a zainteresowanie przedsiębiorców spotkaniem w Pałacu Lubomirskich jest istotnym dowodem, jak ogromna jest potrzeba rozwijania wspólnych relacji i współpracy.

Fotografia archiwum BCC: od lewej attache ds. ekonomii Sarah-Ann Madi, ambasador Izraela Yacov Livne, członek konwentu Business Centre Club Cezary Gizka, członek Business Center Club Maciej Owczarek.