PL EN DE FR RU NG EN

X Bal Charytatywny "Gwiazdy Dobroczynności" 02 marzec 2019

W ostatnią sobotę karnawału 2 marca 2019 r. w Hotelu Sofitel Warsaw Victoria na czerwonym dywanie zaprezentowała się plejada znanych osobistości polskiego kina, telewizji, sportu, muzyki, oraz show-biznesu. „Gwiazdy Dobroczynności” to jedyny w Polsce plebiscyt publiczności i największa kampania medialna promująca i nagradzająca zaangażowanie społeczne znanych osób.

Bal Charytatywny „Gwiazdy Dobroczynności” to wyjątkowe wydarzenie, nawiązujące do tradycji charytatywnych balów międzywojnia. Jest on wspólnym świętem zaangażowanych społecznie gwiazd, organizacji pozarządowych i odpowiedzialnych społecznie firm.

Bal od lat cieszy się uznaniem różnych środowisk, czego wyrazem jest wspólny patronat medialny: TVP2, Polsat i TVN. Osoby, które w ubiegłym roku były najbardziej zaangażowane w działalność dobroczynną i charytatywną zostały nagrodzone przez Akademię Rozwoju Filantropii.

Przedsiębiorstwo farmaceutyczne LEK-AM od początku wręcza statuetkę w kategorii ZDROWIE. W tym roku z rąk przedstawicieli  firmy: Krzysztofa Smolika i Małgorzaty Wójcik czeki dla wspieranych przez nią fundacji i statuetkę otrzymała Anita Sokołowska.

Od początku, tzn. od 10-ciu lat firma LEK-AM jest partnerem imprezy i w gronie pięciu innych firm otrzymała wyjątkową statuetkę Przyjaciel Balu Gwiazd Dobroczynności, którą w imieniu Zarządu odbierała Danuta Hanna Jakubowska.