PL EN DE FR RU NG

Firma LEK-AM laureatem nagrody Innowatory Wprost 24 październik 2014

Firma LEK-AM laureatem nagrody Innowatory Wprost

Innowatory WPROST to nagroda przyznawana od 2011 r. W latach 2011-2013 były przyznawane na podstawie „Listy 500 najbardziej innowacyjnych przedsiębiorstw” opracowywanej przez zespół Instytutu Nauk Ekonomicznych Polskiej Akademii Nauk.  W tym roku podstawą do wyróżnienia tych, którzy inwestują w innowacje, było  autonomiczne badanie Innovation Research 2014. Statuetki INNOWATORÓW  trafiły do najlepszych firm w ośmiu sektorach gospodarki: farmacja,  przemysł , budownictwo , energetyka, usługi dla biznesu (w tym e-biznes) , telekomunikacja + IT , finanse, nauka.
W każdej kategorii nominowanych do nagrody było po 10 firm. Statuetki otrzymały dwie najlepsze firmy w każdej kategorii. Przedsiębiorstwo Farmaceutyczne LEK-AM było już  nominowane w kategorii Farmacja w 2012 r., a  podczas gali, która odbyła się 23 października w Hotelu InterContinental w Warszawie otrzymało zaszczytny tytuł Innowator Wprost 2014. Nagrodę w kategorii FARMACJA wręczyła Bożena Lublińska-Kasprzak, Prezes Polskiej Agencji Rozwoju Przedsiębiorczości. W imieniu imieniu Zarządu Firmy LEK-AM statuetkę odebrał Arkadiusz Hejduk, dyrektor ds. badań i rozwoju w Przedsiębiorstwie Farmaceutycznym LEK-AM Sp. z o.o.

Więcej na www.wprost.pl